Prisma Properties storsatsar på utbyggnad av elbilsladdning runt om i Norden, avtal har tecknats med ledande leverantörer. Planen är att under de kommande åren installera över 350 snabbladdare runt om i Norden, där varje laddare har en kapacitet på minst 150 till 300 kwh.

Prismas fokus är att utveckla och långsiktigt äga fastigheter inom segmenten lågprisbutiker, dagligvaruhandel och snabbmatskedjor. I anslutning till fastigheterna sker nu också en satsning på att kunna erbjuda snabbladdning. Denna etablering sker strategiskt vid handelsplatser och snabbmatshubbar i trafiknära lägen runt om i Sverige, Danmark och Norge. Snabbladdarna är främst riktade mot elbilar men en del är också planerade för snabbladdning av lastbilar.

– Elektrifieringen pågår för fullt i Norden. Utöver möjligheten att kunna erbjuda snabbladdning, för kunder som besöker våra handelsplatser, så är det spännande att få vara en del av omställningen och att kunna erbjuda laddningsinfrastruktur för alla runt om i Norden, säger Johan Nielsen, COO Prisma Properties.

Den ambitiösa etableringen ligger helt i linje med bolagets expansionsplaner. Utöver redan tecknade avtal, så finns det ett fortsatt intresse för att etablera snabbladdning på ytterligare befintliga lägen runt om i Norden. Utbyggnaden av laddinfrastruktur finns också alltid med i planeringen av kommande projekt.

– Eftersom merparten av våra fastigheter är nyproducerade så har vi möjlighet att bygga in viktiga hållbarhetsaspekter från början. Tillgång till elbilsladdning är ett exempel på en viktig möjliggörare. Vi ser det som att vi är med och bygger morgondagens bensinstationer, säger Johan Nielsen, COO Prisma Properties.

Förutom den positiva hållbarhetsaspekten som elbilsladdning ger, innebär laddtillgången även en ökad attraktivitet för såväl konsumenter som hyresgäster till Prisma Properties.

För ytterligare frågor, vänligen kontakta:
Johan Nielson, COO
Johan.nielsen@prismaproperties.se
070-985 58 58