Prisma Properties har tecknat ett tolvårigt respektive tioårigt hyresavtal med Willys och Dollarstore i Kirunas nya stadskärna. Projektet gäller en del av fastigheten Tuolluvaara 1:1 i Kiruna och uthyrningen omfattar utveckling av 6 200 kvadratmeter handel med ett årligt hyresvärde på 7,9 miljoner kronor.

– Vi är glada över att ha tecknat långa hyresavtal med två ledande aktörer i ett strategiskt och trafiknära läge i Kirunas nya stadskärna. Denna utveckling kommer att resultera i ett bredare och mer tillgängligt handelsutbud för kirunaborna. Vi på Prisma är stolta över att få vara en del av stadens utveckling och tillväxt, säger Thomas Hansen, CDO Sverige.

Butikerna kommer att ligga i närheten av E10, intill entrén till det nya Kiruna centrum. Uthyrningen innebär att Prisma Properties har tecknat avtal med de första hyresgästerna i det nya handelsområdet och dialog förs med ett flertal ytterligare intressenter gällande de kvarvarande byggrätterna.

– Det är ett väldigt spännande område som vi har fått förmånen att etablera oss i. Det blir vår nordligaste Willysbutik hittills och vi ser fram emot att tillsammans med Prisma Properties utveckla den nya butiken och möta våra nya kunder i Kiruna, säger Heinz Möller, etableringschef på Willys.

Byggstart för butikerna är planerad till tredje kvartalet 2024 med ett beräknat färdigställande under hösten 2025.

 

För ytterligare frågor, vänligen kontakta:

Thomas Hansen, CDO, Sverige

thomas.hansen@prismaproperties.se

+46 76-861 91 66